Parkeerbeleid

Op maandag 31 augustus 2015 trad het nieuwe parkeerbeleid van de stad Aarschot in werking. Dit omvat enkele belangrijke wijzigingen ten opzichte van het vorige parkeerbeleid. Zoals je op het onderstaande plannetje kan zien, werden er drie parkeerzones ingevoerd: betalend (geel), beperkt gratis (blauw) en onbeperkt gratis (groen).

 

1569

Klik hier om het plan te vergroten.

 

Blauwe zone

In de binnenstad werd de blauwe zone ingevoerd. Dit wil zeggen gratis parkeren, maar beperkt in de tijd.

 

Blauwe zone in Rillaar

Ook in een gedeelte van Rillaar-centrum werd een blauwe zone ingevoerd, namelijk op de Diestsesteenweg op het gedeelte tussen Kapelleke en Blankestraat en in de Blankestraat zelf.

 

Parking Centrum in de Demervallei

Op het grootste gedeelte van parking Centrum kan je onbeperkt gratis parkeren. Enkel op het gedeelte tussen het politiekantoor, de busbaan en het verlengde van de afrit van de Ring naar Parking Centrum die langs het politiekantoor loopt, werd een blauwe zone ingevoerd (zie het onderstaande plannetje). Je kan er gratis parkeren, maar beperkt in de tijd, namelijk twee uur.

 

1572


 

Gratis kwartiertje

Neem je ticket voor een gratis kwartiertje aan de parkeerautomaat. Daarmee kan je 15 minuten gratis parkeren. De vroegere parkeerschijven voor een gratis kwartiertje zijn niet meer geldig.

 

Gratis parkeeruur

Met het oog op de vele ouders die hun kinderen afhalen aan school, voerden we in de betalende zone in Aarschot-centrum een gratis parkeeruur in op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 15 tot 16 uur en op woensdag van 11.30 tot 12.30 uur. In die periodes kan je gratis parkeren.

 


Bewonerskaarten

Woon je in de blauwe zone of de betaalzone? Dan kan je een bewonerskaart aanvragen. Elk gezin dat in deze zone gedomicilieerd is, kan maximum twee bewonerskaarten aanvragen. De prijs voor de eerste bewonerskaart bedraagt 40 euro per jaar. Voor een tweede bewonerskaart betaal je 80 euro per jaar.

Hoe kan je een bewonerskaart aanvragen?

Je kan een bewonerskaart aanvragen in het stadhuis op maandagavond van 16 tot 19.30 uur in de raadzaal van het stadhuis. Je vindt de raadzaal aan je linkerzijde als je het stadhuis binnenkomt.

Binnenkort kan je een bewonerskaart ook online aanvragen via www.parkindigo.be, de website van parkeerbeheerder Indigo. Je kiest dan bovenaan de tab ‘openbare weg’ en klikt op de optie ‘parkeerkaarten’ onder de stad Aarschot.

Wat als je al een bewonerskaart hebt?

De bestaande bewonerskaarten blijven geldig tot de vervaldatum die vermeld staat op de kaart. Voor de vervaldatum verstrijkt, zal Indigo je eraan herinneren tijdig een nieuwe kaart aan te vragen.

 

Werknemerskaarten

Wie dit wenst, kan een werknemerskaart aanvragen voor 200 euro per jaar, wat neerkomt op 1 euro per werkdag. Je kan deze online aanvragen via www.parkindigo.be. Kies bovenaan 'openbare weg' en klik op 'parkeerkaarten' om je kaart aan te vragen.

Hoe kan je een werknemerskaart aanvragen?

Je kan een werknemerskaart aanvragen in het stadhuis op maandagavond van 16 tot 19.30 uur in de raadzaal van het stadhuis. Je vindt de raadzaal aan je linkerzijde als je het stadhuis binnenkomt.

Binnenkort kan je een werknemerskaart ook online aanvragen via www.parkindigo.be, de website van parkeerbeheerder Indigo. Je kiest dan bovenaan de tab ‘openbare weg’ en klikt op de optie ‘parkeerkaarten’ onder de stad Aarschot.

 

Parkeerkaart voor mindervaliden

Heb je een beperking en beschik je over een parkeerkaart voor mindervaliden? Dan mag je op alle parkeerplaatsen gratis parkeren en ben je onbeperkt in parkeertijd. Personen met een beperking zijn immers vrijgesteld van parkeergelden en zijn niet beperkt in parkeertijd.

 

Je kan een parkeerkaart voor mindervaliden aanvragen op de dienst Rijbewijzen en Reispassen (Stadhuis - 1e verdieping, Ten Drossaarde 1, 3200 Aarschot).

 

VINCI Park werd Indigo

Op donderdag 5 november 2015 voerde de parkeerbeheerder een naamsverandering door: VINCI Park werd Indigo. Het zou kunnen dat je vóór 5 november een retributie van VINCI Park ontvangen hebt, maar dat de betalingsuitnodiging de nieuwe naam Indigo vermeldde. Het gaat wel degelijk over hetzelfde bedrijf.

1623

 

Meer info?

Surf naar www.parkindigo.be, stuur een e-mail naar parkeren.aarschot.be@parkindigo.com of bel het nummer 016 66 00 79. Je kan op dit nummer terecht op maandag en dinsdag van 9 tot 13 uur, op woensdag van 14 tot 19 uur, op donderdag van 11 tot 19 uur en op vrijdag van 14 tot 17 uur.

 

Op maandagavond is er telkens van 16 tot 19.30 uur een medewerker van parkeerbeheerder Indigo aanwezig in de raadzaal op het gelijkvloers van het stadhuis. Deze medewerkers staat ter beschikking om vragen of opmerkingen te behandelen en bewoners- en werknemerskaarten af te leveren.

 

Klik hier voor de folder over het nieuwe parkeerbeleid.

 

De nieuwe reglementen: