• Het stadhuis is uitzonderlijk gesloten op donderdag 25 en vrijdag 26 mei.

 • Droomstad van kinderen

  2100 Hoe ziet de droomstad Aarschot van kinderen eruit? Je ontdekt het op de blog over een kind- en jeugdvriendelijke stad Aarschot. Klik hier door naar de blog.

 • Lentejaarmarkt in Aarschot: maak kans op één van de twee elektrische fietsen

  2097 Op O.H. Hemelvaart, donderdag 25 mei vindt naar jaarlijkse traditie de Lentejaarmarkt in Aarschot-centrum plaats. Het is een vrije dag dus iedereen kan de wekelijkse markt bezoeken. Daarom geven de marktkramers de wekelijkse markt een feestelijk tintje. Ze delen ballonnen en 6.000 enveloppen met lotnummers uit. In 5.000 enveloppen zitten Aarschotse duiten. Dit zijn waardebonnen van 1 euro die je tijdens de Lentejaarmarkt kan besteden bij de marktkramers. Op alle 6.000 enveloppen staat een lotnummer. Om 12 uur trekken de marktkramers aan de pomp op de Grote Markt twee lotnummers. De twee gelukkigen winnen een elektrische fiets ter waarde van 1.800 euro per fiets. Houd dus zeker je enveloppe goed bij want misschien komt jouw lotnummer wel uit de trekking.

   

  Zet je feestdag goed in en kom tussen 8 en 13 uur wat rondkuieren op de Lentejaarmarkt in Aarschot.

  Klik hier voor de aangepaste verkeersregeling naar aanleiding van de Lentejaarmarkt. 

 • 2098 Het Nieuwsblad zoekt de beste frituur van Vlaanderen. De stad roept haar burgers op om massaal te stemmen voor hun favoriete Aarschotse frituur en zet de Aarschotse frituren op een rijtje. Je kan nog tot 29 mei stemmen via www.nieuwsblad.be/frituur. Klik op 'Lees meer' voor een overzicht van de frituren in Groot-Aarschot.

 • Rapport luchtmetingen na brand LPW Ceramic Pools

  Naar aanleiding van de brand die afgelopen vrijdag plaatsvond bij LPW Ceramic Pools op het industrieterrein in Aarschot liet de stad Aarschot luchtmetingen uitvoeren door de gespecialiseerde firma SGS Belgium. Klik hier voor het rapport van de luchtmetingen. Op pagina 5 geeft SGS Belgium duiding bij de onderzoeksresultaten.

 • 2094

  De komende weken worden verschillende infosessies georganiseerd in het kader van de provinciale campagne 'Energieke daken', een groepsaanbod van dak- en zoldervloerisolatie en fotovoltaïsche zonnepanelen.

   

   

 • 2087

  De stad Aarschot wil een stad zijn waar iedereen mee is. Daarom wil ze luisteren naar de ideeën en suggesties van haar burgers. In de periode van maandag 15 mei tot en met woensdag 24 mei 2017 zitten de stadsdiensten op verschillende momenten klaar op de sofa in de Droomfabriek voor een constructief gesprekje. Welke droom heb jij voor je stad? Kom ons verrassen met je ingenieus idee of straffe suggestie. Er staan ook tal van leuke activiteiten op het programma om er een geslaagd verblijf van de stadsdiensten in de Stadsfabriek van te maken. Klik op 'Lees meer' voor meer info en het volledige programma.

   

  Maandag 15 mei van 17 tot 19.30 uur

  Thema's: openbare ruimte, wonen, mobiliteit, veiligheid en lokale economie.

   

  Woensdag 17 mei van 14 tot 16 uur

  Thema's: jeugd, onderwijs en gezin.

   

  Donderdag 18 mei van 9.30 tot 12 uur

  Thema's: gezondheid, goed in je vel, senioren, gezin, ontwikkelingssamenwerking, buurtwerk, talenten, duurzaamheid en milieu.

   

  Woensdag 24 mei van 14 tot 16 uur

  Thema: vrije tijd

   

  Heb je een idee rond een bepaald thema, maar geraak je niet in de Droomfabriek op het moment dat dit thema aan bod komt? Deponeer je idee dan gewoon in de ideeënbus in de Droomfabriek. Geraak je helemaal niet in de Droomfabriek? Geen probleem. Dan stuur je je idee gewoon naar droomfabriek@aarschot.be of je vermeldt je idee op Twitter met de hashtag #DroomfabriekAarschot.

 • Vanaf 1 juli 2017 vervangt een uittreksel uit het strafregister het bewijs van goed gedrag en zeden

  Momenteel kan je bij de politie een bewijs van goed gedrag en zeden opvragen. Vanaf 1 juli 2017 wordt dit vervangen door een uittreksel uit het strafregister dat je kan opvragen bij de dienst Burgerzaken in het stadhuis.

  Er zijn drie soorten van uittreksels. Vermeld daarom duidelijk waarvoor je het uittreksel nodig hebt:

  - activiteiten zonder specifieke voorwaarden

  - gereglementeerde activiteiten

  - contacten met minderjarigen: psycho-medisch-sociale begeleiding, kinderbescherming, hulpverlening, animatie of begeleiding van minderjarigen

   

  Als je dit voor jezelf aanvraagt, breng je gewoon je identiteitskaart mee. Heb je van iemand de volmacht gekregen om dit voor hem of haar aan te vragen? Dan breng je naast de identiteitskaart van die persoon (geen kopie) ook een ondertekende schriftelijke machtiging met datum mee. Het uittreksel uit het strafregister is gratis.

  Ben je niet meer ingeschreven in België of heb je een uittreksel van een onderneming nodig? Dan kan je terecht bij het centraal strafregister.

 • De gemeenteraadscommissie voor leefmilieu van 15 mei 2017 wordt verplaatst naar een nog te bepalen datum.

 • De gemeenteraadscommissie verkeersveiligheid, kunst- en naschools onderwijs van 7 juni 2017 wordt verplaatst naar woensdag 31 mei 2017 om 19u30

 • 2083

  “Fijn je hier weer te zien!” Zo luidt de campagneslogan van ‘Zo Dichtblij!’, de gloednieuwe campagne van Bond Beter Leefmilieu, in samenwerking met UNIZO en de Gezinsbond die de actie ‘Met belgerinkel naar de winkel’ vervangt. ‘Zo Dichtblij!’ loopt van 29 april tot en met 3 juni 2017 en promoot het winkelen in de kern. Want je stad duurzaam en bruisend houden, begint bij jezelf.

 • Startersopleidingen Horeca Vlaanderen

  2082 Horeca Vlaanderen biedt elke maand een startersopleiding aan, gespreid over Vlaanderen. De eerste sessie vind plaats op maandag 26 juni 2017 van 9 tot 12 uur in Gent. Vervolgens vinden er sessies plaats in Sint-Niklaas op 20 september, in Antwerpen op 23 oktober, tijdens Horeca Expo Gent van 19 tot 23 november (elke dag één opleiding) en in Brugge op 19 december. Al de startersopleidingen zijn gratis voor startende ondernemers in de horeca. Inschrijven kan via https://www.horecavlaanderen.be/startersopleidingen.

   

 • 2060 De stad Aarschot kampt al enige tijd met een tekort aan ruimte voor KMO’s. Hier komt nu verandering in. Met het nieuwe bedrijvenpark Witte Molen komt er ter hoogte van de kruising van de Ring, de Herseltsesteenweg en de Liersesteenweg extra ruimte voor KMO’s en bedrijvigheid in de stad. Het omvat een gebied van 4,5 hectare waarbinnen een groene buffer voorzien is.

 • Kom SIMA ontdekken

 • 2062 Nog tot september 2017 richt de stad Aarschot het bekende pand van de voormalige trouwwinkel Haute Couture Harry in als Stadsfabriek. Het is een locatie in het handelscentrum waar ondernemers, creatievelingen, durvers... hun concept kunnen uitproberen. Benieuwd waarvoor je de komende maanden in de Stadsfabriek terechtkan? Klik dan op 'Lees meer' voor het programma.