• Stadsdiensten gesloten op 1 mei

  Op maandag 1 mei, de Dag van de Arbeid, zijn de stadsdiensten gesloten.

 • Het weekend van vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 april wordt een druk weekend in Aarschot met vier topevenementen: Lokale Helden, Aarschot Volkoren, de Vlaamse Wandeldag en de Nacht der kroegen.

  2071 2072 2073 2075

 • 2083

  “Fijn je hier weer te zien!” Zo luidt de campagneslogan van ‘Zo Dichtblij!’, de gloednieuwe campagne van Bond Beter Leefmilieu, in samenwerking met UNIZO en de Gezinsbond die de actie ‘Met belgerinkel naar de winkel’ vervangt. ‘Zo Dichtblij!’ loopt van 29 april tot en met 3 juni 2017 en promoot het winkelen in de kern. Want je stad duurzaam en bruisend houden, begint bij jezelf.

 • Op vrijdag 5 mei 2017 vindt de Talentendag van het Lokaal Overlegplatform (LOP) plaats op de Grote Markt. Naar aanleiding van dit evenement geldt een aangepaste verkeersregeling in Aarschot-centrum. Klik op 'Lees meer' voor een overzicht van de straten en straatgedeelten waar de verkeerssituatie wijzigt.

 • Startersopleidingen Horeca Vlaanderen

  2082 Horeca Vlaanderen biedt elke maand een startersopleiding aan, gespreid over Vlaanderen. De eerste sessie vind plaats op maandag 26 juni 2017 van 9 tot 12 uur in Gent. Vervolgens vinden er sessies plaats in Sint-Niklaas op 20 september, in Antwerpen op 23 oktober, tijdens Horeca Expo Gent van 19 tot 23 november (elke dag één opleiding) en in Brugge op 19 december. Al de startersopleidingen zijn gratis voor startende ondernemers in de horeca. Inschrijven kan via https://www.horecavlaanderen.be/startersopleidingen.

   

 • Spooroverweg Herseltsesteenweg tijdelijk afgesloten omwille van herstellingswerken

  Van 12 tot en met 26 mei 2017 wordt de spooroverweg op de Herseltsesteenweg ter hoogte van de aansluiting met de Waterstraat afgesloten voor het doorgaand verkeer omwille van herstellingswerken aan de overweg.

 • 2081 Er waait een frisse wind door jeugdcentrum De Klinker. Het voorbije jaar verwelkomde De Klinker enkele nieuwe medewerkers. Samen met de medewerkers die al een tijdje meedraaien, zorgen ze voor nieuwe accenten: nieuwe concepten voor de muziekwerking, het traject kind- en jeugdvriendelijke stad, meer linken tussen De Klinker en de Aarschotse scholen… Met al die nieuwigheden konden ook de website en het logo van het jeugdcentrum niet achterblijven. Deze waren dringend aan een update toe. Afgelopen zaterdag presenteerde De Klinker het nieuwe logo en de nieuwe website in primeur aan de vrijwilligers op het jaarlijkse bedankingsfeest. Ook op de Buitenspeeldag afgelopen woensdag trok het nieuwe logo de aandacht. Benieuwd naar de nieuwe website? Surf dan naar www.jcdeklinker.be.

 • Herdenk jij mee de buurt rond de Oude Mechelsebaan?

  2078 De Oude Mechelsebaan, tussen de Herseltsesteenweg en de Liersesteenweg, krijgt veel autoverkeer te verduren van automobilisten die deze weg als een snelle en korte verbinding zien tussen de Herseltse- en Liersesteenweg. Smalle voetpaden, geparkeerde wagens op de fietssuggestiestrook en een gecompliceerd 7-armig kruispunt zorgen voor een onveilig gevoel bij bewoners en de ouders van kinderen van de nabijgelegen school.

  Aarschot wil werk maken van een aangenamere en veiligere mobiliteit in deze straat en nodigt de buurtbewoners en passanten uit om na te denken over slimme mobiliteitsoplossingen. Heb jij zin om de komende maanden samen met andere inwoners en experten te werken aan een betere mobiliteit? Neem dan deel aan de LaMA-workshops op woensdag 26 april en donderdag 11 mei 2017, telkens om 18 uur in zaal Den Aareberg. 

  Klik hier voor de flyer.

  Inschrijven? Klik hier.

 • 2060 De stad Aarschot kampt al enige tijd met een tekort aan ruimte voor KMO’s. Hier komt nu verandering in. Met het nieuwe bedrijvenpark Witte Molen komt er ter hoogte van de kruising van de Ring, de Herseltsesteenweg en de Liersesteenweg extra ruimte voor KMO’s en bedrijvigheid in de stad. Het omvat een gebied van 4,5 hectare waarbinnen een groene buffer voorzien is.

 • Kom SIMA ontdekken

 • 2062 Nog tot september 2017 richt de stad Aarschot het bekende pand van de voormalige trouwwinkel Haute Couture Harry in als Stadsfabriek. Het is een locatie in het handelscentrum waar ondernemers, creatievelingen, durvers... hun concept kunnen uitproberen. Benieuwd waarvoor je de komende maanden in de Stadsfabriek terechtkan? Klik dan op 'Lees meer' voor het programma. 

 • De laatste maanden krijgt het evenementenloket steeds vaker laattijdige en niet correct of onvolledig ingevulde evenementenaanvragen binnen. De stad Aarschot roept alle organisatoren op om de werkwijze, zoals die vermeld staat in het politiereglement op fuiven en evenementen, strikt te respecteren. De termijnen zijn nodig om grondige adviezen af te leveren en elk dossier correct af te handelen. Klik op 'Lees meer' voor een beschrijving van de werkwijze.

 • Klik op de covers en bekijk het stadsmagazine en UiT in Aarschot editie april-mei-juni 2017 online

 • Hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant zoekt boekhouder

  De hulpverleningszone Oost van Vlaams-Brabant is een in 2015 opgestarte openbare organisatie die 7 gemeentelijke brandweerdiensten verenigt en instaat voor hulpverlening in 32 gemeenten. Om de diensten verder uit te bouwen, zoekt de hulpverleningszone een boekhouder. Klik hier voor de vacature.

 • Openbaar onderzoek met betrekking tot buurtwegen 53 en 57